L'organització Poble Lliure, vinculada a la CUP, ha reunit tota la seva militància a les Cotxeres de Sants, a Barcelona, per debatre i definir les línies d’actuació política del partit en aquest nou cicle polític.

De cara a les municipals de 2019, des de Poble Lliure s’ha fet "una menció clara a totes les candidatures d’esquerres basades en la radicalitat democràtica que estan treballant per la transformació de les nostres viles i ciutats" emplaçant-les a “treballar candidatures unitàries i republicanes que han de ser un mur de contenció al feixisme i han de posar les bases per la construcció de la República Catalana”, ha afegit Guillem Fuster, portaveu de l'organització.

També s'ha decidit que Poble Lliure insti totes les forces independentistes a crear una direcció estratègica compartida i a impulsar la creació del Congrés Nacional del Poble Català.

A més a més, han alertat del "perill d’ulsterització de la societat catalana en referència a l’augment dels atacs feixistes que s’estan produint als carrers", i que també la seva pròpia militància ja ha patit.

En aquest sentit, assenyalen que els que es lamenten de la fractura social són precisament els mateixos que l’atien, i que l’única fractura que pateix el poble català és la fractura social i de gènere; "amb 9 feminicidis als Països Catalans en el que portem de 2018, l’augment de la precaritzacióel retrocés amb les condicions laborals dels treballadors i treballadores del país, i l’augment de la pobresa estructural a Catalunya".

En referència a la situació “d’emergència nacional del país", Poble Lliure insta totes les forces de l’independentisme a crear una direcció estratègica compartida i a impulsar la creació del Congrés Nacional del Poble Català (CNPC).

Fuster ha convidat totes les organitzacions presents a l’acte (la Intersindical, La Forja, l’ANC, Òmnium, la CUP, ERC, JxCat, Comunistes de Catalunya, Crida LGBTI, Dones per la República) a reunir-se per impulsar aquest espai de congregació de totes les entitats i partits de l’independentisme i el moviment republicà”.