El corrent intern de la CUP Poble Lliure ha proposat aquest dilluns a boicotejar l'Íbex 35, acció que s'emmarcaria dins la seva "estratègia de ruptura" per implementar la república catalana. Entre d'altres aspectes, han assenyalat la futura necessitat d'organitzar "campanyes de desgast dels enemics del poble català, com el boicot econòmic a l'oligarquia botiflera i a les empreses de l'Íbex 35".

En un comunicat, consideren que "la república catalana és l'única via factible i la seva construcció només serà possible a través de la confrontació democràtica entre un poble organitzat i un Estat putrefacte". Per això, els sembla "implantejable una estratègia de replegament i de tornada a l'autonomisme perquè no hi ha ningú que ho contempli com una opció seriosa, ni tan sols l'espanyolisme" que, segons Poble Lliure, està decidit a liquidar el sobiranisme català.

En aquest sentit, són molt crítics amb la "tornada a l'autonomisme" de JxCat i ERC i indiquen que "no són importants els noms, sinó el contingut i l'estratègia republicana" perquè tot l'independentisme doni suport a un projecte amb convicció. Lamenten que aquests partits "segueixen enganyant amb falsos eslògans idealistes o mecanicistes" i no volen desplegar la república votada en el referèndum de l'1-O i proclamada al Parlament el 27.

Congrés Nacional del Poble Català

Per la seva banda, proposen "una estratègia de ruptura" i detallen diferents estratègies, una de les quals passa per crear institucions republicanes al marge de la jurisdicció espanyola. Aquestes institucions haurien de "recollir la voluntat popular i fer-la efectiva a diferents nivells, exercint la representativitat legítima del poble català, coordinant els debats constituents i impulsant la construcció d'estructures clau" per al projecte independentista.

Concretament, Poble Lliure insta a crear una Assemblea de Representants del Poble català --amb diputats i representants municipals-- i un Congrés Nacional del Poble Català, amb representants civils.

La creació d'aquests organismes ha d'anar acompanyada de "resistència pacífica i desobediència civil" amb l'objectiu d'enfortir el republicanisme i afeblir el poder polític i econòmic actuals.