El Partit Nacionalista Basc (PNB) tornaria a guanyar les eleccions però no en tindria prou amb el suport del PSOE per governar al País Basc, segons el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). L’enquesta pronostica una victòria dels jeltzales per als propers comicis bascos amb una forquilla d'entre 28 i 27 diputats, però estarien lluny de la majoria absoluta, que són 38 escons.

Per poder governar, el candidat a lehendakari del PNB, Iñigo Urkullu, necessitaria reeditar el pacte amb el PSOE i explorar més suports d’altres formacions polítiques, ja que segons les enquestes els socialistes obtindrien 8 diputats, insuficients per assolir la majoria absoluta.

Les dues formacions d'esquerra, EH Bildu i Podemos, pràcticament empatarien en la segona posició, ja que els abertzales obtindrien 16 diputats i el partit liderat per Pili Zabala aconseguiria una forquilla de 15-16 diputats.

El PP, amb 8 escons, confirmaria la seva tendència descendent, però tot i així podria jugar un paper essencial en la configuració del Govern. Els populars vendrien cara la seva pell, ja que per oferir suport al PNB probablement demanarien a canvi una abstenció dels jeltzales a Madrid.

El sondeig va ser realitzat entre el 27 d’agost i el 2 de setembre, de manera que els enquestats no coneixien la resolució del Tribunal Constitucional que deixa Arnaldo Otegi fora de la candidatura per a lehendakari a les llistes d’EH Bildu. 

El PP reeditaria la seva majoria absoluta a Galícia

El PP reeditaria la seva majoria absoluta a Galícia, segons el CIS. L’enquesta pronostica una victòria dels populars pels propers comicis gallecs amb una forquilla entre 41 i 40 diputats, una mínima distància respecte a la majoria absoluta que són 38 escons.

Així doncs, el triomf del líder del PP a Galícia, Alberto Nuñez Feijoo, suposaria un respir pel president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que pressionaria encara més al PSOE per aconseguir la seva abstenció al Congrés dels Diputats.

El sondeig atorgaria la segona posició al PSOE i En Marea, ja que ambdós obtindrien un 19,9% dels sufragis. Els socialistes aconseguirien 16 diputats, mentre que la coalició d'esquerres aconseguiria una forquilla entre 17 i 15 diputats.