El dirigent del PNB, José Antonio Suso, ha afirmat aquest dimecres que “mentre estigui l’article 155 en vigor, mentre hi hagi persones a la presó i mentre no s’aclareixi el panorama de Catalunya” no hi ha “cap possibilitat” de que la seva formació s’assegui a negociar “cap Pressupost”.

Suso s’ha referit d’aquesta manera a la possibilitat d’acordar amb el Govern del PP els Pressupostos Generals de l’Estat, i ha indicat que des del PP els envien “missatges tots els dies” i després “garrepegen amb el compliment dels acords que es van arribar el 2017 tot i que s’estan posant en marxa poc a poc”.

El dirigent ha recordat que el PNB ja ha dit que “en aquest moment no estem en aquesta història. Mentre estigui el 155 en vigor, mentre hi hagi persones a la presó, mentre no s’aclareixi el panorama de Catalunya no tenim cap possibilitat d’asseure’ns a negociar cap Pressupost i pràcticament cap proposta que ens pugui venir de Madrid”.

El PNB està disposat a dialogar

Suso ha indicat que el seu partit esperarà a veure com evoluciona la situació “i després ja veurem” perquè és un tema del qual, segons ha manifestat, no s’ha parlat al EBB perquè “no és un tema” que els “ocupi” en aquest moment. “A partir de l’aplicació del 155 i del que ha succeït a Catalunya la nostra posició és clara, no hi ha possibilitat d’acord amb el PP”.

El dirigent, però, ha assenyalat que això no significa que “trenquin els ponts” amb el PP perquè el PNB “sempre ha mantingut els ponts amb tots els partits polítics fins i tot en les pitjors situacions”.

“Sempre hem estat disposats a ser on s’ha de ser i, si ens truquen, nosaltres parlarem, una altra cosa és que, d’aquesta interlocució, surti algun tipus d’acord però si el PNV té quelcom clar és que el diàleg s’ha de mantenir en qualsevol cas, una altra cosa són els acords” ha apuntat Suso.