El Partit Nacionalista Basc ha començat els tràmits per canviar la Llei de Secrets Oficials, aprovada durant el franquisme, segons explica El Confidencial Digital. Amb aquesta acció, el PNB vol restringir de forma total les autoritats i òrgans capacitats per declarar com a "matèria classificada" documents de les administracions públiques. 

El PNB està preparant una proposició de llei, a la que ha tingut accés el citat digital, amb la que només el govern espanyol, reunit en Consell de Ministres, tindria la capacitat de declarar matèries classificades.

L'actual Llei de Secrets Oficials estableix que poden declarar secret o reservat el Consell de Ministres i els seus membres, els caps de missions diplomàtiques d'Espanya a l'estranger i el cap de l'Alt l'Estat Major (JEMAD).

A més a més, "quan per raons d'urgència sigui necessari", també podran declarar secret els directors generals de Seguretat i la Guàrdia Civil, el cap de l'Estat Major de cada un dels tres Exèrcits, els capitals Generals de les Regions Militars i els delegats del govern espanyol.