El responsable de política institucional del PNB, Koldo Mediavilla, ha afirmat que "tant de bo" aquest dijous sigui el dia en què hi hagi president de la Generalitat, en una jornada en què es tractarà d'investir a Jordi Turull "i s'acabi l'anormalitat".

En tot cas, ha assegurat que el seu partit "no negociarà absolutament res" dels Pressupostos Generals de l'Estat amb el PP, mentre persisteixi l'aplicació del 155.

En una entrevista de Radio Euskadi, Mediavilla ha assenyalat que el que el seu partit desitja és que "el procés d'anormalitat democràtica que s'està vivint a Catalunya amb l'aplicació del 155, amb l'ocupació de les institucions per part de l'Estat, finalitzi definitivament".

En aquest sentit, espera que la política i institucions catalanes "tornin en mans de la representació legítima de la ciutadania de Catalunya".

"En aquest sentit, entenem que avui pot ser un dia per a la nominació d'un president de la Generalitat", ha dit. El dirigent jeltzale ha dit que "tant de bo sigui així i s'acabi l'excepcionalitat d'una democràcia sotmesa a criteris d'absoluta anormalitat".

"No entenem com des de l'aplicació del 155 es pot determinar si aquest candidat és vàlid o no és vàlid quan tots els drets civils dels qui han estat representats estiguin en plena vigència", ha apuntat.

Segons el seu parer, "és hora ja que la normalitat torni ja a Catalunya, que torni a la sensatesa i que els qui són els protagonistes del poble català recobrin per a si les seves institucions i la seva capacitat d'autogovern".