Malgrat tot, des del PNB valoren positivament el preacord per un govern de coalició entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Si bé ha lamentat que hagi hagut de passar més de mig any, el seu portaveu al Congrés, Aitor Esteban, ha defensat aquest dimarts que seran “responsables” i “constructius”. A les dues formacions els ha demanat que no repeteixin els errors del passat i que desenvolupin la proposta. “Aquest govern hauria de donar solució als problemes d’encaix territorial de les nacions catalana i basca”, ha advertit.

En una breu compareixença aquest dimarts a la tarda, el dirigent jeltzale ha explicat que tan sols ha mantingut una breu conversa telefònica amb Adriana Lastra, portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats. “Hem de parlar. Ara no podem dir què farem. Ja veurem com es concreta”, ha assegurat Aitor Esteban preguntat sobre la seva posició en el debat d’investidura.

“El que lamentem és que hagi hagut de passar més de mig any, que hagin hagut de perdre mig milió de vots i que Vox hagi aparegut amb molta força perquè arribin a un acord”, ha criticat Aitor Esteban. Ha constatat com canvien les coses en tan poc temps: “Hem estat mesos i mesos en el dia de la marmota i ara sembla Fast & Furious”.