Cinquanta dies després de l'últim ple, el Parlament tornarà a reunir-se aquest divendres per aprovar els pressupostos de 2020. Ho farà en un format especial, amb només 21 diputats a l'hemicicle i sense presència de periodistes dins la cambra. La resta de diputats podran seguir la sessió per streaming, a la web de la cambra, i votaran de forma telemàtica o per delegació. 

El ple començarà a els nou del matí amb la sessió de control als consellers i al president de la Generalitat. Tot seguit, continuarà amb el debat  votació de set decrets llei relacionats amb l'actual crisi. A la tarda serà quan es votaran els pressupostos i la llei d'acompanyament. Segons la previsió de la cambra, es calcula que acabarà cap a les 21:30h. 

Durant les últimes setmanes el Parlament havia celebrat compareixences del president Quim Torra i els consellers per via telemàtica, però no s'havia pogut fer una sessió de control ordinària a l'executiu. L'últim ple abans del confinament va ser el 4 i 5 de març, just una setmana abans de la declaració de l'estat d'alarma.