Una plataforma unionista denominada Lloc net, Joc net s’ha fixat l’objectiu de facilitar a la ciutadania la delació anònima dels espais i edificis públics que mostren simbologia en suport dels presos polítics i exiliats i també símbols de caire independentista.

L’aparició d’aquesta plataforma arriba després de l’ultimàtum de la Junta Electoral Central que imposa l’eliminació d’aquesta simbologia, principalment llaços grocs, en considerar-la partidista.

La plataforma agrupa entre d’altres les entitats Aixeca’t-Levántate, Impulso Ciudadano, S’ha Acabat! i Cataluña por España, i posa a disposició dels ciutadans un correu electrònic en què es recolliran denúncies amb fotografia, data i lloc, permetent que el denunciant ho pugui fer de manera anònima.

La plataforma verificarà si existeixen símbols en suport als presos polítics o altres dels vetats per la JEC i ho posarà en coneixement de les juntes electorals de cada circumscripció.

Aquesta campanya se suma a les iniciatives d'escamots ultres que han retirat diversos llaços grocs i estelades amb el vistiplau de partits polítics com Ciutadans, que avalen i esperonen aquest tipus d'accions vandàliques.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat