La Plataforma del Sénia ha demanat al nou executiu estatal una còpia dels informes emesos pel govern anterior en relació amb el desmantellament del projecte Castor. També demana els que es puguin encarregar d'ara endavant i els informes emesos pel MIT i la Universitat de Harvard en relació amb aquest projecte.

La Plataforma del Sénia fa aquesta petició després que la nova ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, assegurés al ple del Senat d'aquest dimarts que no havia trobat els informes que, suposadament, l'anterior govern espanyol del PP havia encarregat per determinar els hipotètics riscos de desmantellar les instal·lacions del projecte Castor.

"A data d'avui no conec aquests informes, no els tinc, no els he trobat, encara no tinc constància a qui s'han encarregat i en quin moment estan", s'excusava Ribera, que alhora es comprometia a tenir respostes "el més aviat possible". La ministra va reconèixer que l'única informació disponible és l'estudi encarregat al MIT i a la Universitat de Harvard, que va ratificar la relació entre sismes i injeccions de gas però que intentava exculpar l'empresa concessionària Escal UGS, controlada per Florentino Pérez.