La Plataforma per la Llengua ha demanat al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, que prengui mesures a favor dels drets lingüístics i que fomenti la presència del català al Parlament Europeu i les institucions de la UE.

En un comunicat d'aquest diumenge, l'entitat ha explicat que ha enviat una carta a Tajani després que hagi ordenat incorporar el castellà als cartells i la imatge corporativa de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Ha afirmat que actualment "hi ha greus mancances que impedeixen de garantir la igualtat de drets per a tots els grups lingüístics de Catalunya" i ha instat Tajani que inclogui l'occità a l'Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, i el català, eusquera i gallec a la de Madrid.

També ha reclamat que el català es pugui fer servir a l'Eurocambra i ha defensat que "l'única via per garantir els drets lingüístics plens del català a Europa és l'oficialitat plena a la UE". A més, l'entitat ha sol·licitat una reunió amb Tajani "per aconseguir una veritable igualtat lingüística" i el reconeixement del català com a llengua oficial de la UE.