La Plataforma per la Llengua ha respost a la diputada de Ciutadans Anna Grau després que aquesta els ha considerat terroristes en seu parlamentària. "Que es dissolgui i lliuri les armes", ha deixat anar la diputada durant la compareixença a la comissió de Cultura d'un responsable de l'entitat. "Ens titllen de terroristes perquè volem revertir l'emergència lingüística. No, Anna Grau. No, Ciutadans. No ens rendirem. No lliurarem les armes democràtiques que tenim per defensar el català", ha respost la Plataforma. I l'entitat ha enllaçat la rèplica que ha fet el cap de drets lingüístics de la Plataforma, Òscar Adrià, a la comissió parlamentària:

 "Se'ns ha dit que som lingüicides i que volem el monolingüisme. De cap manera, som partidaris del plurilingüisme al món, i per això s'han de protegir les diferents llengües que es parlen al món. En el cas del català som en alerta lingüística, que és un símil com el de l'emergència climàtica", ha indicat. "El català es troba amenaçat si no es fan determinades polítiques lingüístiques", ha afegit. 

El responsable de la Plataforma per la Llengua ha exposat les necessitats que requereix el català a hores d'ara en plena "emergència lingüística". Però Grau ha negat la major, i ha assegurat que el català no està en perill ni en emergència. Ha deixat anar que si la llengua té algun problema, és l'existència d'entitats com Plataforma per la Llengua: "El problema són vostès. Per les seves obres. Actuen com matons del monolingüisme i com uns caníbals del consens", ha començat dient en la seva intervenció la diputada de Ciutadans. En tot moment ha anat fent la seva intervenció primer en català per després traduir al castellà, i no ha volgut acabar-la sense una crida final: "Convido Plataforma per la Llengua a dissoldre's, entregar les armes i les subvencions". 

La intervenció d'Anna Grau no ha passat per alt a la presidenta de la Comissió, la cupaire Dolors Sabater, que ha convidat la diputada espanyolista a retirar les seves paraules amb les quals acusava la Plataforma de caníbals i matons. "Una cosa és expressar la discrepància i l'altra és fer servir qualificatius insultants. Li dono l'oportunitat de retirar les paraules insultants que ha dit a l'inici perquè no constin en acta", ha apuntat Sabater. Grau ha rebutjat l'oferiment de la diputada de la CUP. El responsable de Plataforma per la Llengua ha reivindicat en la seva intervenció, la necessitat de fer política lingüística i ha situat diversos eixos prioritaris d'acció que s'han de dur a terme, com ara millorar el reconeixement estatal i internacional del català, garantir-ne la presència a les plataformes audiovisuals, blindar la seva vehicularitat a l'escola, i planificar que existeixi el dret lingüístic en l'àmbit de la salut.