La Plataforma per la Llengua ha iniciat accions legals contra el diari El Mundo arran de l'article publicat al rotatiu en què s'acusa directament de filoterrorista l'entitat. “Ho fem per defensar l’honor de la Plataforma per la Llengua, que fa 25 anys que treballa per fomentar l’ús social del català i per la cohesió social, però sobretot, per defensar l’honor dels més de 18.000 socis que conformen l’entitat”, ha assegurat la directora de l'entitat Neus Mestres.

L'article publicat per El Mundo apunta: “Libre albedrío para los que incitan a matar guardias civiles y se mofan de las víctimes del terrorismo, ese es el ideario de la Plataforma per la Llengua”. La Plataforma entén que aquesta afirmació, així com d'altres que inclou l'article són un insult i una calúmnia inacceptables cap a l'entitat i els seus més de 18.000 socis.

La directora de la Plataforma ha afirmat que "en els 25 anys que fa que existeix, la Plataforma per la Llengua ha rebut molts atacs, també des dels mitjans, i no és el primer cop que El Mundo tergiversa informació a l’hora de parlar de l'entitat. Però no permetrem que se’ns acusi de donar suport al terrorisme i d’humiliar les víctimes del terrorisme". Al seu entendre, El Mundo ha creuat una línia vermella, i ho ha fet fora de la secció d’opinió: per tant, és responsable de l’afirmació i la calúmnia.

Per tal de fer possible la denúncia, sense haver de renunciar a cap dels projectes de foment del català que l’entitat té en marxa, la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per finançar les accions judicials. “Tothom qui vulgui ajudar-nos a tirar endavant el procés judicial, i dir a El Mundo que ja n’hi ha prou d’empastifar i insultar, pot fer-ho a través del web www.plataforma-llengua.cat/denunciemelmundo”, ha indicat Mestres.