Plataforma per la Llengua emprendrà accions legals contra la immobiliària Barcelona Selecta per discriminar i vulnerar els drets dels consumidors, després de la denúncia que la periodista i activista Montse Castellà va fer a El Nacional en un article, on assegurava haver vist vulnerada la seva identitat lingüística en posar-se en contacte amb la immobiliària.

Tot va començar el passat dilluns, quan Castellà va escriure un article d'opinió en aquest diari en què assegura que s'havien vulnerat els seus drets lingüístics en una trucada en què va contactar amb la immobiliària. "Per què no em parles en espanyol si es pot saber? No tinc per què entendre el català" o bé: "Per què véns aquí a tocar els collons i parlar-me en català amb totes les immobiliàries que hi ha a Barcelona?", van ser algunes de les respostes que va rebre Castellà en la seva conversa amb un home d'accent italià que treballava a la immobiliària, entre altres afirmacions.

Ahir Barcelona Selecta va publicar un comunicat com a resposta, en el qual, segons Plataforma per la Llengua, s'identifiquen diverses infraccions: es remarca que no tenen sempre capacitat per entendre els clients si s'adrecen en català i consideren que és el client el que "per educació" ha de canviar d'idioma, la Plataforma reconeix en aquest fet una actitud discriminatòria.