El CDR de Tarragona, Fòrum per la Memòria, Plataforma Antifeixista i la CUP van impulsar aquest dijous a la tarda una acció de retirada de plaques amb simbologia franquista dels carrers de la ciutat.Concretament, s’han despenjat deu plaques del jou i les fletxes en façanes d’edificis, inicialment habitatges de protecció oficial.

Desenes de voluntaris es van trobar a la Rambla Nova per iniciar un recorregut per Tarragona i despenjar les plaques ja localitzades. Inicialment, havien de retirar-ne nou, però a meitat camí se n’han trobat una altra que no els constava, i que una veïna els ha fet notar. 

Plaques franquistes Tarragona - ACN

Plaques franquistes Tarragona - ACN

Plaques franquistes Tarragona - ACN

Imatge: ACN

A mesura que anaven despenjant les plaques, se les identificava amb un número per recordar en quin edifici estaven penjades. Amb aquesta classificació seran guardades per presentar-les quan hi hagi configurat un centre memorial democràtic que permeti explicar on estaven exactament i quin significat tenien. 

Segons les entitats convocants, aquesta iniciativa  ha de servir per denunciar que “qui havia de fer la feina, no l’ha fet”. La Llei de Memòria Històrica, que es va aprovar una moció a l’Ajuntament, amb els vots de tots els grups municipals, hauria d’haver anul·lat tots els símbols franquistes del carrer i s'haurien d'haver retirat les més de 180 plaques que hi ha a Tarragona.