Una vintena de membres dels Comités de Defensa de la República (CDR) s'han plantat a les portes del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) poques hores abans de la visita del Rei. Inicialment, la protesta contra la presència del monarca estava convocada a les cinc de la tarda, però alguns manifestants s'hi han aplegat hores abans. 

Els Mossos d'Esquadra han intentat desallotjar els membres dels CDR que estaven asseguts davant les portes del museu al voltant de les tres de la tarda. Després de l'amenaça d'intervenció policial, els manifestants han decidit anar-se'n i han anunciat que reprendran la concentració a les cinc. 

"Només ha estat un avís, aquesta tarda deixarem ben clar que el borbó no és benvingut. Avui a les 17h totes a la plaça d’Espanya", han dit a través de Twitter. 

Felip VI assistirà aquest vespre al sopar inaugural del Mobile World Congress, que se celebrarà al MNAC i en què també seran presents el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.