Segueix el degoteig d'àudios de l'excomissari José Manuel Villarejo relacionats amb l'operació Catalunya. El president Artur Mas i la família Pujol-Ferrusola eren el principal objectiu de la policia patriòtica, tal com ho confessava el mateix Villarejo als seus investigadors i socis de confiança. La persecució contra Artur Mas els va portar a buscar comptes corrents ocults, investigar col·laboradors, i segons les noves informacions, fins i tot, a treure una suposada filla il·legítima que li escurava els estalvis i així vincular-ho amb els suposats comptes bancaris de Mas a l'estranger. La clau de la nova invenció era culpar els aleshores líders d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida i Ramon Espadaler, d'haver filtrat la informació, segons es desprèn d'uns àudios que avança aquest divendres El Món

Filla il·legítima d'Artur Mas

En paral·lel a les investigacions sobre comptes o fons ocults d'Artur Mas, la policia patriòtica va obrir una altra línia d'investigació. Així doncs, l'objectiu era demostrar que Mas tenia una filla il·legítima. Per portar a terme aquesta investigació un dels comissaris preferits de la policia patriòtica, Enrique Garcia Castaño, alies el Gordo, va estar més d'un any. El 19 de novembre de 2012 es va produir una primera trobada entre Villarejo i el Gordo per parlar sobre aquesta qüestió, i l'excomissari li exigeix que "doni ja els detalls". Mentrestant, la policia manté els seguiments a Mas, tal com es pot escoltar als àudios on fan referència al 24 d'abril de 2013, quan els policies Rafael Araujo i Rafael Girona —el segon d'Araujo al Cos Nacional de Policia (CNP)— van seguir Artur Mas. 

El director adjunt de la Policia, Eugenio Pino, torna a aparèixer en escena el 23 d'octubre del 2013, quan li demana a Villarejo que li passi a García Castaño "les dades del testaferro de Mas". El gordo es posa en contacte amb l'excomissari perquè li ha d'explicar novetats sobre una suposada filla d'Artur Mas. Villarejo li encarrega la investigació a la seva mà dreta a Barcelona, a l'inspector del CNP, Antonio Giménez Raso, alies Tony. El més surrealista és que Eugenio Pino demana a Tony que faci veure que la informació sobre la filla il·legítima de Mas li ha filtrat Duran i Lleida o Ramon Espadaler, per les picabaralles que ja hi havia a Convergència i Unió. 

Festes a Formentera 

L'obsessió de la policia patriòtica per anar per Mas era la idea que era una espècie d'hereu dels Pujol. Així doncs, l'objectiu era difondre informació financera i personal compromesa per tractar de calmar les expectatives sobiranistes de Mas. Aquesta persecució es demostra a partir del 6 de novembre de 2012 quan Villarejo es reuneix amb l'exlíder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i aquesta li passa el telèfon de Mas i una presumpta "llista negra dels independentistes". 

El 10 de novembre de 2012, Villarejo es troba amb l'empresari Javier de la Rosa al bar José Luis del carrer Tuset, i relaciona el president amb Felip Massot, un constructor que també va ser investigat per la policia patriòtica, i amb Philip Bollych, un financer nord-americà que treballava al sector bancari andorrà. Segons explica de la Rosa, ell mateix ha assistit a "juergas a Formentera amb Massot i Artur Mas". En aquesta conversa, en la qual també estava el llavors tresorer del PPC, Javier Basso, es parla de l'època de Mas com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona i l'acusen de donar diners a Massot per guardar-los en comptes opacs.