El Grup Planeta ha confirmat avui que traslladarà la seva seu social de Barcelona a Madrid després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi assumit la declaració d'independència encara que suspès els seus efectes.

Un portaveu del principal grup editorial i audiovisual espanyol ha recordat el comunicat que va difondre ahir Planeta, en el qual informava que el consell d'administració adoptaria la decisió de canviar de seu en el cas que Puigdemont fes una declaració d'independència de Catalunya.

El portaveu ha precisat que el fet que el president català hagi proposat suspendre els efectes de la declaració no suposarà cap modificació de la manera de pensar del grup editorial. "La decisió està presa i el consell d'administració no haurà de tornar a reunir-se" per avaluar-la de nou", ha assegurat la mateixa font.

El consell del Grup Planeta assenyalava com a motius per canviar de seu "la inseguretat jurídica que es produiria" en l'empresa i afegia que tenia en compte a més la protecció "dels interessos dels seus accionistes, empleats i del projecte empresarial".

Planeta va assegurar que el trasllat del domicili social no comportarà moviment d'empleats "ja que el grup compta amb seus operatives a diverses ciutats d'Espanya". La declaració d'independència no afectarà, no obstant això, la concessió del LXVI Premi Planeta de novel·la, que s'atorgarà diumenge que ve al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, en el transcurs de la tradicional vetllada literària.