El grup editorial Planeta es prepara per marxar de Catalunya si aquest dimarts el president Carles Puigdemont fa efectiva la Declaració Unilateral d'Independència (DUI). Així ho publica el diari El País que assegura que el grup, que des de la seva fundació ha estat a Barcelona, prendrà la decisió de si traslladar la seu social el proper dissabte. Les ciutats que podrien acollir la seu de l'empresa serien Madrid o Sevilla. 

No és la primera vegada que l'editorial amenaça amb marxar de Catalunya si es declara la independència. Ja l'any 2012, el fundador del grup, José Manuel Lara Bosch, va assegurar que prendria aquesta decisió. 

La decisió, segons el diari, es prendrà dissabte que ve, just un dia abans de la gala del popular premi Planeta. En la gala, que se celebrarà diumenge, hi estan convidades més de mil persones, entre les que hi ha personalitats polítiques catalanes i espanyoles. 

Palenta és el principal grup editorial espanyol. A més, el grup és el propietari de diversos mitjans de comunicació com La Razón, Atremedia (Antena 3 o La Sexta) i Onda Cero.

De confirmar-se el trasllat, Palneta seguiria el camí d'altres empreses i entitats bancàries catalanes com el SabadellCaixaBankGas Natural i Agbar.