La decisió del Teatro Real de suspendre o no els concerts del tenor Plácido Domingo hauria d'haver-se fet efectiva al llarg del dia d'avui. Més de 24 hores després de que ell mateix reconegués ser un assetjador sexual, aquest teatre de Madrid tenia la intenció de reaccionar. Però ha fet tard. 

El mateix Plácido Domingo ha decidit cancel·lar les actuacions que tenia previstes pel proper mes de maig: "La meva disculpa és sincera i de tot cor, la meva intenció no era llastimar ni ofendre ningú". En total eren cinc funcions de 'La traviata' que oferiria entre el 9 el 13 de maig amb totes les entrades exhaurides. El Teatro Real encara no ha informat de com compensarà els seus espectadors.

El Comitè Executiu del Teatro Real havia convocat una reunió d'urgència i ara l'haurà de centrar en com reestructura tota la seva programació. Aquesta és la segona conseqüència després que un informe del Sindicat d'Artistes americà (AGMA), constatés l'assetjament sexual a 27 dones a mans de Plácido Domingo i que ell mateix ho reconegués tot i haver-se passat mesos dient el contrari. Ahir, el ministeri de Cultura i Esport també va decidir suspendre les seves obres al Teatro de la Zarzuela del 14 i 15 de maig per "solidaritat amb les dones afectades" d'aquest abús.

L'efecte dòmino encara no ha acabat. L'Associació Cultural d'Amics de la Música ha suspès la seva participació al festival internacional d'Úbeda, Jaen, previst pel 3 de maig i ja ha anunciat que retornarà l'import de les entrades. També queda per saber què dirà la Comissió Executiva del Patronat del Palau de les Arts de València que prendrà una decisió aquest dijous. Diferents col·lectius demanen que es retiri el nom de l'artista que presideix el Centre de Perfeccionament del teatre. A la resta d'Europa, el concert més immediat que té és a la ciutat alemanya d'Hamburg el 22 de març. I, de moment, no li han cancel·lat.