El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha visitat Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la presó d'Estremera. Ho ha fet saber en una piulada on ha assegurat estar "molt colpit" després de veure Forn, que va ser tinent d'alcaldia de la ciutat, i el vicepresident en funcions Junqueras.

A més a més, Pisarello ha qualificat el seu empresonament de "situació jurídicament i humanament inacceptable que no s'hauria d'haver produït mai i que ha d'acabar ja".

Aquesta visita es produeix una setmana després que el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, demanés a l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, que anés a Estremera i a Soto del Real a veure els presos amb "una delegació de representants municipals".

El diputat electe de JuntsXCat Eduard Pujol i Joan Tardà han volgut agrair a Pisarello que hagi apartat les diferències polítiques i hagi anat a Madrid. El d'ERC ha volgut fer un "reconeixement als polítics com Gerardo Pisarello que per sobre de les diferències polítiques se senten solidaris amb els presos".