El primer secretari de la Mesa del Congrés i ex-primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, espera que Pedro Sánchez es mostri predisposat a obrir una via de diàleg a Catalunya en el debat d'investidura, que comença aquest dilluns. 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pisarello ha dit que el seu grup espera sortir de l'excepcionalitat i obrir un espai de diàleg a Catalunya. "Avui esperem sentir el Pedro Sánchez que parlava de diàleg i plurinacionalitat, no el que mira a la dreta de Cs", ha indicat.

Pisarello ha assegurat que un govern que integri Unidas Podemos és garantia que "no es torni a aplicar el 155" i que faran "tot el que calgui" per evitar-ho. A més, considera que la insistència de Sánchez de parlar d'aquest tema és un error. "Cal parlar de diàleg, de trobar una sortida política i d'un model autonòmic que està esgotat", ha enumerat com a prioritats. 

El govern de coalició servirà, segons el diputat, per parlar de polítiques concretes, com regular lloguers i combatre la precarietat. "Tant de bo s'hagin acabat els vetos perquè ja no queden més excuses", ha dit. 

Pisarello assegura que estan fent "tot allò possible" per arribar a un acord amb el PSOE i ha qualificat el pas al costat del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, de decisió "valenta i intel·ligent".