El secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, ha evitat aclarir aquest dissabte quina serà la posició de Podemos en cas que la suspensió dels presos provoqués una modificació de les majories al Congrés dels diputats que permetés la investidura de Pedro Sánchez sense el vot dels partits independentistes.

En una entrevista a Rac 1, Pisarello ha defensat que l'alteració dels resultats de les eleccions del 28-A seria "incomprensible" i "inadmissible" i ha defensat que "hem de fer que no passi", però ha llençat pilotes fora quan se li ha preguntat explícitament per si es comprometia a no avalar la presidència de Sánchez en aquest cas. 

El diputat d'En Comú Podem, ha defensat que el que hauria de passar és que un cop acabi el judici, els presos quedin en llibertat i puguin recuperar els seus drets polítics a la cambra espanyola. "Si això es produeix abans de la sessió d'investidura seria una bona notícia perquè no alteraria les majories existents al Congrés", ha defensat.

Pisarello també ha defensat en la mateixa entrevista la suspensió de diputats afecta "greument" la separació de poders i l'autonomia parlamentaria i és una vulneració dels drets a la participació política i a la presumpció d'innocència. Per això, es mostra "decebut" amb la decisió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet.

Preguntat per si posaran sobre la taula la situació dels presos en la negociació de la investidura, Pisarello ha assegurat que es parlarà de "totes les qüestions".