El diputat d'En Comú Podem Gerardo Pisarello ha criticat aquest dimarts la visita del rei Felip VI el pròxim divendres a la Barcelona New Economic Week perquè "no contribueix a llançar el missatge de modernitat i de bona actuació que l'economia necessita". "Continua sent desaconsellable" com fa dues setmanes, ha dit Pisarello, perquè "mentre la monarquia no defensi la seva neutralitat i no s'allunyi clarament de la dreta política, judicial i mediàtica, és evident que apareixerà més com un element d'endarreriment que com a generadora de futur".

En roda de premsa al Congrés, Pisarello ha advertit que mentre la monarquia "no actuï amb transparència ni informi dels casos de corrupció, o mentre segueixi donant cobertura a la fugida del rei emèrit, serà molt difícil vincular-la a la innovació i al canvi i no a l'economia de prebendes".

Pisarello també ha apuntat que "els qui proposen a la monarquia allunyar-se de la Constitució, com van fer Lesmes o Felipe González, estan fent un molt mal favor al paper que hauria de tenir el Rei en una monarquia parlamentària".

Segons Pisarello, en la mesura que la manca de transparència de la monarquia espanyola "no ha canviat", "la visita del Rei a Barcelona, com fa dues setmanes, segueix essent desaconsellable avui".