La Universitat Complutense de Madrid s'ha llevat amb pintades catalanòfobes presumptament realitzades per grups d'extrema dreta. El motiu? Aquest dimecres té lloc un acte de Consell de Diplomàcia de Catalunya (DIPLOCAT) sobre el procés independentista català en el marc d'una sèrie de jornades de debat sobre el dret a decidir al conjunt de l'Estat espanyol.

Fonts de DIPLOCAT consultades per El Nacional asseguren que mai havien topat amb aquesta "modalitat de violència" i que el principal problema amb què s'havien trobat fins ara són "les pressions de les ambaixades espanyoles a les universitats d'arreu d'Europa per tal d'anul·lar aquest tipus d'actes".

Fins al moment, s'han realitzat més de quaranta jornades a la Unió Europea i a la resta del món. Per això, ara la intenció de la diplomàcia catalana és debatre sobre la situació política actual de Catalunya a la resta d'Espanya. De fet, a l'acte d'avui hi assisteixen el delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, juntament amb diputats i senadors de Podemos, ERC, DiL i la CUP, com Santiago Vidal o Quim Arrufat, que ha qualificat de "cafres" als autors de les pintades. Els partits unionistes amb representació al Parlament de Catalunya -PSC, PP i Ciutadans- també han estat convidats però han decidit no enviar-hi cap representant.

La universitat ha començat a esborrar les pintades, una de les quals estava signada per Falange Española.