La casa de la ministra d'Educació, Isabel Celaá, al barri de Neguir a Getxo (Biscaia) ha aparegut avui amb pintades en les quals es demana que deixi el càrrec. 

A la porta, hi ha una columna a cada banda i en una es pot llegir el cognom de la ministra, mentre que a l'altra la paraula dimissió. Ambdues paraules estan escrites amb pintura vermella. 

Suport del PSE-EE

El partit socialista d'Euskadi ha donat tot el suport a la ministra. "Les regles de la democràcia, per la qual els socialistes hem lluitat durant dècades a Euskadi, no admeten comportaments d'aquest tipus, que només busquen la crispació i són una cara més de la intolerància que hem patit i que no ha pogut doblegar", ha assenyalat el PSE-EE en un comunicat.

"Seguirem ferms en la defensa de les llibertats i de les polítiques progressistes. Estan molt equivocats els que, amb comportaments feixistes d'aquest tipus, que condemnem fermament, pretenen acovardir tots els socialistes i, molt especialment a una companya de trajectòria irreprotxable i servei públic exemplar", ha destacat Miguel Ángel Morales, secretari d'Organització del PSE-EE.  

Celaá va viatjar de Madrid a Bilbao per anar al metge

El passat divendres, Celaá va rebre dures crítiques de PP, Cs i Vox perquè va abandonar Madrid just quan el govern espanyol va decretar l'estat d'alarma per confinar perimetralment nou ciutats de la comunitat, entre elles la capital, per l'increment de casos de coronavirus

La ministra es trobava el dijous a Bilbao, on té la seva residència habitual, perquè divendres havia de participar en un acte amb el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la presidenta de Navarra, María Chivite. Ara bé, aquest acte va ser anul·lat arran que divendres es va celebrar un consell de ministres extraordinari per decretar l'estat d'alarma a Madrid, cosa que va obligar a Celaá a desplaçar-se a primera hora del matí aquesta ciutat.

Veïns barri madrileny Moratalaz passegen a Madrid / EFE

Persones passegen pel barri madrileny de Moratalaz aquest cap de setmana, després que es decretés l'estat d'alarma / EFE

Ara bé, la ministra va tenir una indisposició, per la qual cosa va decidir retornar a Bilbao on té la seva residència habitual per assistir a l'atenció primària que acudeix normalment. Precisament, l'assistència sanitària és una de les excepcions en la qual l'estat d'alarma contempla la mobilitat. 

No és el primer cop que un membre del govern espanyol és víctima de pintades en el domicili on es troba. Aquest estiu, el vicepresident Pablo Iglesias i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, van haver de suspendre les seves vacances a Felgueras (Astúries), a la Vall de Lena, després de rebre diverses amenaces a través de les xarxes socials. A més, va aparèixer una pintada a la carretera que portava a la casa on es trobaven allotjats. En aquesta deia: "Coletas rata".