Joan Coscubiela i Eva Granados, junts, en el Parlament / QS

L'oposició s'ha posat en marxa per collar JxSí al Parlament enmig d'un ambient enrarit per l'angoixa de les negociacions. Així tant el PSC, com CSQP i C's han programat una ofensiva per tal que la Cambra catalana faci la seva feina de "fiscalització" de l'acció del Govern en funcions dos mesos després de les eleccions. Des de JxSí veuen l'ofensiva com "un espot electoral".

Junta de Portaveus, dilluns a la tarda

De moment, han demanat un ple extraordinari a fi de debatre les mesures d'urgència social. La resposta de la Mesa ha estat convocar la Junta de Portaveus el mateix dilluns a la tarda per debatre aquesta petició així com altres tramitacions pendents, com escollir els senadors autonòmics, la composició de la diputació permanent o les comissions parlamentàries.

Arrimadas i "Mas està sol"

L'entesa opositora s'ha escenificat aquest matí en dues compareixences. En primer terme, la cap de l'oposició Inés Arrimadas, que ha carregat contra la "paralització" del Parlament. La cap de files ciutadana ha criticat que sigui la Cambra catalana estigui en mans de la CUP. "Mas està sol!", ha sentenciat per justificar que el candidat de JxSí s'aparti i deixi pas a una "majoria alternativa".

Pinça PSC i CSQP

En segon lloc, han comparegut conjuntament els portaveus del PSC i de CSQP, Eva Granados i Joan Coscubiela. La socialista ha retret al president de la Generalitat, Artur Mas, que no s'hagi sotmès a cap sessió de control des del 27 de juliol. Especialment dur ha estat el portaveu ecosocialista que ha titllat "d'esperpèntica" la "hibernació" del Parlament mentre que "hi ha nens que no tenen beques menjador".

Tant Granados com Coscubiela han avançat que exigiran a Carme Forcadell que compleixi el reglament i convoqui el plenari sobre mesures socials en 48 hores, és a dir, per dimecres de la setmana vinent. Una expectativa de què dubten per la majoria de JxSí a la Mesa.

JxSí ho redueix tot a electoralisme

Des de JxSí, però, han volgut tornar-s'hi. El president del grup parlamentari independentista, Jordi Turull, ha acusat l'oposició de "demagògia" i "electoralisme". "Estan fent un anunci electoral", ha reblat.