L’advocat de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, Jordi Pina, ha denunciat pràctiques discriminatòries cap als seus clients per part de les direccions de les presons de Soto del Real i Estremera, recordant que Sànchez acumula diverses sancions i, a més, “ha d'anar sempre acompanyat d'un funcionari, diuen que per la seva seguretat, i no pot fer més de 30 metres sense aquest funcionari”.

Així ho ha explicat l’advocat al programa La Nit a 8tv, on ha anunciat que presentarà recurs d'empara al Constitucional pel càstig contra Sànchez per una gravació difosa durant la campanya del 21-D.

Segons Pina, a Sànchez se li aplica “un tracte diferenciat”, assenyalant que tot i que va haver una agressió entre reclusos durant al celebració d’una missa en que Sànchez hi era present, l’expresident de l’ANC “és l‘únic” a qui se li han aplicat aquestes mesures de seguretat, per afegir que els funcionaris, “a cada conversa, han d'anotar a qui truquen".

“No és veritat que el tractin com a gent normal”, ha apuntat Pina, per recordar que se l’ha canviat de mòdul per concloure que la direcció de Soto del Real té una “reacció molt bel·ligerant" amb l’expresident de l’ANC.