La Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) ha expressat avui la seva preocupació per l'efecte negatiu que l'actual situació política a Catalunya pugui tenir en l'economia, sobretot per la intervenció de les finances de la Generalitat, i ha reiterat la necessitat d'obrir el diàleg i la seva defensa del dret a decidir.

En un comunicat, l'organització que presideix Josep González ha rebutjat la intervenció de les finances de la Generalitat per part de l'Executiu del PP i ha advertit que es podrien produir "retards importants" en el cobrament dels proveïdors i, per tant, una demora en tota la cadena de pagament i en el pagament d'impostos.

"Si es produeix aquest escenari, podria comportar restriccions financeres per a les pimes", ha assegurat la patronal catalana de les petites i mitjanes empreses.

D'altra banda, la no disponibilitat d'altres partides de despesa per part de la Generalitat podria afectar més de 3.000 milions d'euros que "es podrien no executar els pròxims mesos".

Segons el seu parer, aquesta mesura provocarà de manera immediata "la retallada de la despesa i la inversió a Catalunya, l'ampliació del dèficit fiscal català i el perjudici dels interessos de les empreses catalanes".

La patronal ha tornat a insistir en la necessitat de dialogar i ha rebutjat l'ús de "la força" i "la imposició", alhora que ha assenyalat que continuarà defensant el dret a decidir i la llibertat d'expressió, per la qual cosa donarà suport a "la voluntat de la majoria del poble de Catalunya".