Els empresaris de la junta directiva de Pimec han demanat aquest dimecres que, després de les eleccions del 21-D, el Govern sortint "prioritzi la governabilitat". En aquesta línia, tenint en compte com ha afectat la situació d'inestabilitat i incertesa a l'economia i a les empreses, han demanat que es formi un govern com abans millor​. 

Els assistents, representants de petites i mitjanes empreses de Catalunya, també han remarcat els ''efectes negatius de la paràlisi institucional de la Generalitat'' per l'aplicació de l'article 155 i per la destitució dels consellers i alts càrrecs. Els empresaris han demanat "que s'aixequi immediatament" la intervenció financera de la Generalitat i han assenyalat que ''no acceptaran cap altra acció ni decisió que vagi en contra de l'economia de Catalunya''. 

Pel que fa a la relació Catalunya-Espanya, entenen que el Govern que es formi després del 21-D haurà de negociar a llarg termini i amb el màxim consens possible, ja que fins al moment, amb l'aplicació de l'article 155, ha quedat patent l'absència d'interlocutors en les administracions catalanes. En aquest últim punt, han recordat que "la proximitat de les administracions és vital per a les empreses".