Ciutadans exigeix a Catalunya en Comú que no posi traves a un govern no independentista després del 21-D. Així ho ha expressat la líder de la formació, Inés Arrimadas, que ha estès la mà a PSC i PP per configurar un Govern "alternatiu" i "el més transversal possible". Arrimadas, conscient que els comuns podrien ser la formació frontrissa del Parlament, ha demanat que facilitin un Executiu unionista que "acabi" amb el procés.

En una entrevista a Els matins de TV3, tot i ser encara en la precampanya, Arrimadas ja ha parlat de pactes postelectorals. La cap de l'oposició s'ha afanyat a demanar un govern unionista a Albiol i a Iceta amb el suport extern dels comuns, que darrerament s'han expressat tan en contra de la via independentista —representada per Junts pel Sí i la CUP— com de l'aplicació de l'article 155 —que té el suport dels constitucionalistes.

"No hi haurà 155"

Arrimadas ha assegurat en el nou escenari polític que surti del 21-D "no hi haurà 155". Ara bé, ho ha apuntat convençuda que no hi haurà un govern liderat per les forces independentistes. En cas d'una victòria sobiranista, la líder de Ciutadans no s'ha aventurat a fer un pronòstic sobre el manteniment de la suspensió de l'autonomia i ha assegurat que aquesta decisió "depèn" del govern espanyol.

"S'ha polititzat l'escola"

La cap de l'oposició, ja amb un discurs propi de campanya, ha recuperat el discurs de l'adoctrinament. "Hi ha una ingerència del Govern a les aules", ha deixat anar Arrimadas, que veu l'escola catalana "polititzada" per la via independentista.

En aquest sentit, Arrimadas ha assenyalat l'Executiu de Puigdemont i l'ha acusat d'haver utilitzat l'ensenyament per a fer una "radiografia" de la societat catalana entre independentistes i unionistes: "Ara tothom sap qui són els directors a favor i en contra de l'1-O". Davant aquesta situació, la líder de Ciutadans ha proposat aplicar un model trilingüe a l'ensenyament —en català, castellà i anglès—, després de rebutjar mantenir el sistema d'immersió lingüística actual.

Compara agressions ultres amb l'11-S

La líder de Ciutadans ha protagonitzat un moment tens amb la presentadora de l'espai matinal, Lídia Heredia, després que aquesta última li preguntés la seva opinió sobre la presència d'ultres a les manifestacions unionistes. A Arrimadas no li ha agradat la pregunta i ha acusat TV3 d'afirmar que "les manifestacions no independentistes no són pacífiques".

"No barregem coses. Jo no barrejo el 11-S amb la crema de banderes", ha dit Arrimadas en una comparació entre la crema de banderes el passat onze de Setembre i les agressions ultres que s'han repetit en les diferents manifestacions espanyolistes.