El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha pronunciat una enrevessada frase que ha donat peu a moltes confusions durant l'entrevista una Onda Cero aquest matí. Carlos Alsina li ha preguntat sobre si creia que ell tenia alguna responsabilitat sobre l'exili de mig Govern i la derrota del PP a les eleccions del 21-D.

Per respondre aquesta pregunta, Rajoy ha decidit viatjar més de 80 anys enrere i recordar els resultats de les eleccions de l'any 1932 a Catalunya, a les que s'ha referit com "les últimes eleccions de la República a Catalunya". Això ha induït a l'equívoc que es tractava d'una nova pífia del president espanyol i que en realitat volia referir-se a les eleccions del 21-D.

"En les últimes eleccions de la República a Catalunya, el resultat entre els partits independentistes nacionalistes i els que no ho eren era exactament igual que el de les últimes eleccions que s'han celebrat", ha dit textualment. Tot i no ser cap pífia, és difícil col·locar els resultats dels dos comicis i comparar-los en una mateixa escala ja que no comparteixen ni el sistema electoral, ni els partits, ni el context polític.