Sovint, les xarxes socials són un pou de burles de pífies i ficades de pota. Sovint, les víctimes d'aquestes espirals són els polítics. I sovint, són més gracioses les respostes dels usuaris que la pífia en sí. Avui ha tornat a passar.

L'ha protagonitzat Javier Solana, exdirigent socialista que va ocupar alts càrrecs espanyols i internacionals durant la seva trajectòria política. Motiu pel qual encara pot semblar més graciós (i surrealista) el tuit que ha publicat i que, a dos quarts de nou, encara no ha esborrat.

"Fa dos dies que estic vacunat amb Pfeiffer. Cap símptoma i una gran tranquil·litat. M'agrada haver-me vacunat amb una de les vacunes "noves" basades en el RNAm. Crec que la ciència que implica obrirà molts camins per resoldre altres problemes infecciosos", ha tuitejat.

TUIT solana

En qualsevol altre polític l'anècdota podria passar desapercebuda, però Solana té una llarga trajectòria, fet pel qual ningú ho ha volgut deixar escapar. L'exdirigent va ser ministre de Cultura (82-88), portaveu de l'Executiu entre el 85 i el 87, ministre d'Educació i Ciència (88-92) i d'Afers Exteriors (92-95). Tot en governs de Felipe González. A nivell internacional Solana va arribar a ser secretari general de l'OTAN (95-99) i segon alt representant de la Unió Europea (99-09).

El 2010 Solana va rebre el Premi Ewald von Kleist que distingeix, en el marc de la Conferència de Seguretat de Munic, a una personalitat que hagi "obrat de manera molt especial per la pau i la resolució de conflictes". El 17 de maig de 2007 va rebre el Premi Carlemany de la ciutat d'Aquisgrà, que distingeix personalitats pels seus serveis a la unitat i el progrés d'Europa, per la seva contribució a la pau.

A més, en aquest cas Solana no només ha escrit malament el nom de Pfizer, sinó que l'ha confós amb el nom propi Pfeiffer, que tothom ha relacionat ràpidament i sense contemplacions amb l'actriu nord-americana Michelle Pfeiffer. La resposta de la xarxa no s'ha fet esperar: "On cal apuntar-se per ser punxada per Clooney?", "De nens tots vam voler aquesta vacuna sense cap dubte. És vostè un afortunat i un 'pícaro' a parts iguals campió. No sap vostè res!", "Clar, podent punxar-te una Pfeiffer qui voldria punxar-se una Johnson", "Entre la primera i la segona dosi t'aconsello deixar passar un parell de mesos, la Pfeiffer és molta Pfeiffer, i ja tens una edat...", han dit entre moltes altres coses.

TUIT

TUIT

TUIT

TUIT

 

Imatge principal: l'exsecretari general de l'OTAN i exministre socialista, Javier Solana / Gtres