L'incògnita sobre el retorn a Catalunya del president en funcions i candidat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha desembocat en una picabaralla entre els periodistes Pilar Rahola i Xavier Sardà a El món a RAC1.

Mentre que Rahola defensava que "el mandat del poble de Catalunya és la restitució [de Puigdemont] i posar fi al 155", Sardà ha saltat retraient-li que el president en funcions no ha tornat a Catalunya, tot i que "se li va dir a Puigdemont que si no anunciava que tornaria en cas que guanyés no hi hauria campanya, se li va dir que ho havia d'anunciar, ho va fer i va dir: 'voteu-me, i si em voteu tornaré'". 

Davant d'això, Rahola li ha etzibat que "no és veritat" i li ha recordat que aquesta "era una de les opcions", però no l'única. "On va això, Sardà?", li ha qüestionat en no entendre per què saltava el seu company de tertúlia, al mateix temps que ell ha demanat "un moment de calma i tranquil·litat", mentre li ha retret que "tu fas una defensa maternal".

Això no ha agradat gens a Rahola, que li ha recordat: "Jo faig anàlisi política", i li ha preguntat: "Què t'has cregut?", mentre Sardà li ha negat que faci anàlisi política, sinó que l'ha corregida dient que el que fa és "política". La també analista política li ha respost amb una pregunta resposta, deixant-li anar que "tu què fas amb el PSOE? Llepar cada dia".

Ha estat llavors quan Sardà s'ha lamentat, dient que està "fart que renyeu la gent", i Rahola li ha fet saber que ella ho està "que em menyspreïs".

A la tornada de publicitat, Rahola ha volgut arreglar les coses posant damunt la taula que "arriba un moment en què tots tenim punts de vista diferents i tots som molt potents, quan tu em dius 'maternal' estàs menyspreant la meva anàlisi política", i Sardà li ha respost lamentant-se que "m'has renyat".