Les denúncies davant de la Junta Electoral han remogut aquest dissabte la jornada de cara a les eleccions madrilenyes del 4 de maig, presentades pel PP contra el PSOE i Unidas Podemos per publicitat electoral i dels socialistes contra el PP per incloure de forma irregular en la seva llista l'exalcalde de Toledo Agustín Conde.

El PSOE va desplegar divendres, a un mes de la cita electoral, una lona de 29 per 22 metres a la façana del Palau de la Premsa, amb el lema "Rere la foto, El Govern de Colom?" amb les fotografies del president del PP, Pablo Casado, la candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, i el número cinc de la seva llista, Toni Cantó, entre d'altres.

psoe madrid gabilondo - no dona - psoe

La lona de 29 per 22 metres a la façana del Palau de la Premsa / Foto: PSOE

Els populars ho ha denunciat davant de la Junta Electoral argumentant que aquesta lona vulnera l'article 53 de la Llei Orgànica de Règim Electoral ja que en precampanya "queda prohibida la difusió de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions en premsa, ràdio o altres mitjans digitals". La campanya electoral per a les eleccions autonòmiques començarà el 18 d'abril.

Per això, han sol·licitat la "retirada immediata" del cartell publicitari i que s'adverteixi els infractors que en el cas de reincidir "es procedirà a incoar el corresponent expedient sancionador".

Els populars també han denunciat el partit liderat per Pablo Iglesias davant de la Junta Electoral de Madrid per haver contractat publicitat a Facebook abans que comenci la campanya electoral de cara als comicis del 4 de maig. Segons el PP, també vulnera l'article 53 que inclou la prohibició de publicitat en tota mena de suports, inclosos els mitjans digitals, abans de la campanya.

Un altre cas Cantó: l'exalcalde de Toledo

Per la seva part, el PSOE ha registrat aquest dissabte una denúncia davant de la Junta Electoral de Madrid a la candidatura del PP d'Isabel Díaz Ayuso per incloure en la llista l'exalcalde de Toledo Agustín Conde (número 23 en la llista del PP) per no estar empadronat a la regió madrilenya.

Segons el PSOE, aquesta denúncia es basa en l'incompliment dels períodes d'empadronament, igual com ha succeït amb l'exportaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Toni Cantó.