El diputat d'ERC Gabriel Rufián, ha comparat el discurs del Rei amb un "míting de Vox" i ha demanat a la Junta Electoral Central que el "compensi". Aquesta ha estat la reacció de Rufián al tradicional discurs de Nadal de Felip VI.

Una reacció que no ha deixat indiferent. El diputat de Vox Hermann Tertsch no ha tardat en reaccionar a la comparació del discurs del monarca amb un míting del partit d'ultradreta. "De veritat, Gabriel Rufián cada dia més gras, més vulgar i més ximple. Controla't una mica!", ha exposat.

Però aquest no ha estat l'únic polèmic tuit de Rufián. A més, també ha ironitzat exposant: "Felipe parlant de drets i llibertats, i tu amb por a tuitejar".

I ha sentenciat la seva reacció al discurs: "Si no t'agrada el #DiscursoDelRey doncs no el votis més".

Aquesta Nit de Nadal, el rei Felip VI ha reconegut que Catalunya és una de les "serioses preocupacions" que té Espanya, en un missatge de Nadal en el qual ha cridat a enfortir els valors que han sustentat la democràcia espanyola i especialment l'entesa dins de la Carta Magna: "La voluntat d'entesa i d'integrar les nostres diferències dins del respecte a la nostra Constitució, que reconeix la diversitat territorial que ens defineix i preserva la unitat que ens dona força."