La companyia de benzineres de baix cost Petrolis Independents ha entrat aquest dimecres una instància a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Lleida on demana ''el permís municipal pertinent per tal de procedir, en solitari o d'acord amb les entitats que ho vulguin, a retirar les plaques franquistes dels carrers de la ciutat''.

En la mateixa instància, que firma un dels dos propietaris de la cadena, Joan Canadell, demanen a la Paeria que reconsideri la negativa de treure-les ella mateixa, però que Petrolis ''no té cap inconvenient a fer-ho''. L'alcalde Àngel Ros ha dit aquesta setmana en una entrevista que no es destinarà ni un euro a retirar les 342 plaques franquistes que hi ha a diferents edificis de la ciutat i va exhortar a qui vulgui fer-ho perquè li molesten a ''agafar una escala, tornavís i descargolar-les per treure-les''.

De la mateixa manera que ja van fer ahir dimarts els dos regidors de la Crida per Lleida-CUP retirant simbòlicament una de les plaques franquistes d'un edifici del Centre Històric, Petrolis Independents també ha decidit agafar la paraula a l'alcalde Ros i s'ofereix a retirar les més de 300 que hi ha per tota la ciutat.

Responsabilitat amb C de Catalunya

Segons un comunicat de la companyia, aquesta acció s'emmarca dins de la política de l'empresa de ''Responsabilitat Social compromesa amb la consecució de l'estat propi, el respecte per la memòria històrica i la recuperació de la història del país''. Petrolis Independents qualifica aquesta pràctica amb l'eslògan 'Responsabilitat amb C de Catalunya'.

L'acció a Lleida, on la firma té dues estacions de servei a Tàrrega i Golmés-Mollerussa, està relacionada amb el fet que en les pròximes setmanes obriran una nova estació de servei a Lleida ciutat, la primera al municipi.

Canadell, en nom de Petrolis Independents, clou la instància afirmant que '' com a empresaris i persones compromeses amb el país creiem que fins que no hagin desaparegut tots els símbols franquistes de la via pública no haurem restablert la memòria històrica d'aquells que van morir a causa d'una dictadura feixista''.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat