El cantant Lluís Llach ha fet una crida al Govern hores després de la detenció del president Carles Puigdemont a l'Alguer aquest dijous al vespre. Llach ha reclamat a l'executiu català que mentre el líder de Junts per Catalunya estigui detingut "tot el contacte amb el govern espanyol sigui per demanar l'alliberament" del president.

Així el cantant reclama que es trenqui qualsevol contacte entre el Govern i l'executiu de Pedro Sánchez. "La resta, tot tallat, per defensa i dignitat".

@lluis llach puigdemont taula dialeg

Captura del tuit de Lluís Llach 

"Mentre duri la detenció, espero que tot contacte del govern amb el gobierno sigui per demanar l'alliberament del Molt Honorable president Carles Puigdemont. La resta, tot tallat per defensa i dignitat", escriu el cantautor a Twitter.

Enganxada amb Rufián

De moment des de la Moncloa creuen que la situació amb Carles Puigdemont no hauria d'interferir amb la taula de diàleg, però les opinions són diverses. Llach s'ha mostrat crític amb la represa de les reunions de la taula de diàleg. De fet, l'última enganxada la va tenir amb el diputat d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián. Aquest ha assegurat que "un hipotètic fracàs de la taula de diàleg acostaria el PP i Vox a La Moncloa".

La pregunta de Gabriel Rufián era sobre “el criteri del govern espanyol per decidir inversions a Catalunya”. El portaveu d’ERC al Congrés ha recordat com l'executiu central va presentar un projecte sobre un espai natural protegit, que va tenir el rebuig d’Europa, de la meitat del govern espanyol i de les organitzacions ecologistes “perquè era antiecològic”. En aquest punt, ha ironitzat: “I qui en té la culpa? Ho han endevinat: els catalans”. I ha deixat clar que ERC també hi està en contra per aquest mateix motiu. “Perquè som polítics i polítiques. No som contractistes d’AENA. I vostès? Ho són o no ho són?”.

Mentre que per Llach, és tot al contrari. I canvia el sentit de la frase: l'èxit d'una taula farà perdre les eleccions al PSOE: "A mi em sembla el contrari. Si la taula de diàleg afavoreix en alguna cosa (ni cal que sigui amnistia o autodeterminació), Catalunya, el PSOE perdrà les eleccions. Vist des de la perifèria, això sí".

Puigdemont, detingut

La policia italiana ha detingut el president Carles Puigdemont, segons ha pogut saber aquest divendres ElNacional.cat i ha avançat El Español. Puigdemont estava aquest divendres i fins diumenge a l'aplec internacional Adifolk que se celebra a l'Alguer.

El líder independentista ha viatjat a l'Alguer procedent de Brussel·les i tan bon punt ha baixat de l'avió l'esperava un grup nombrós d'agents de la policia fronterera italiana, segons fonts de la seva defensa. 

 

 

Imatge principal: el cantautor Lluís Llach / Marc Ortin