La periodista Beatriz Talegón va aprofitar la seva intervenció al programa Preguntes freqüents de TV3 d'aquest dissabte a la nit per fer una petició a les famílies dels presos polítics. Davant d'una taula on hi havia les dones de Joaquim Forn i els Jordis i el cunyat d'Oriol Junqueras, Talegón va demanar-los que expliquin la seva situació però en castellà.

Segons la periodista, fora de Catalunya no es coneix la realitat dels fets i el perquè dels empresonaments. "Els mitjans de comunicació a Espanya manipulen la informació fins al punt que la majoria dels espanyols es pensen que els Jordis van pujar al cotxe a liarla i no a dispersar la manifestació", va denunciar.

Per això creu que cal fer difusió del testimoni de les famílies en castellà perquè se sàpiga a Espanya que són "gent de pau, de diàleg i són a la presó per motius polítics i per ser silenciats".

Talegón també va assegurar que li han arribat "centenars" de missatges de fora de Catalnya de suport a les famílies. "Gràcies per aquesta lliçó d'educació, de respecte i de democràcia", va acabar Talegón.