"Els contagis es multipliquen", "segona onada" i joves enfadats perquè els fan responsables dels rebrots. Amb tant pessimisme qualsevol comença les vacances d'agost tranquil. Les portades de la premsa d'aquest diumenge 2 d'agost podrien fer que més d'un comencés les vacances amb neguit i no amb la calma que implica aquest període estival.

El País ens alerta que "Els contagis s'han multiplicat per vuit des que va acabar l'estat d'alarma" i assenyala l'oci nocturn; un dels sectors més perjudicats per la pandèmia del coronavirus. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va aixecar aquest divendres l'obligació a bars, restaurants, xiringuitos i casinos de tancar com a màxim a mitjanit. En canvi, la Sala va desestimar la petició de Fecasarm (Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals) per anul·lar també la prohibició d'obrir discoteques i sales de ball a tot Catalunya.

EL PAIS 2 agost+

El protagonista de l'ABC torna a ser l'oci nocturn que assegura que "la comunitat científica" alerta d'una "segona onada imminent si no s'actua ja amb coordinació". Ja ho dèiem que el tema d'avui és el pessimisme i només cal llegir el titular d'aquest rotatiu que avisa que se'ns "acaba el temps per evitar que la pandèmia arribi a quotes equiparables a les del mes de març".

ABC 2 agost

El Mundo és l'únic que no ens vol espantar aquest diumenge i prefereix compartir el que anomena "Una guia pràctica contra les mentides sobre el coronavirus".

EL MUNDO 2 agost

El País ens advertia de l'augment de contagiats i La Vanguardia ho fa dels hospitalitzats i, per si no n'hi hagués prou, assegura que la pandèmia està afectant més "a les comunitats amb pocs PCR". També ens porta una fotografia de comerços amb les persianes baixades per culpa de la Covid-19.

LV 2 agost

El Punt Avui posa l'accent en les peticions dels ajuntaments que, al llarg de la pandèmia, han alçat la veu per demanar poder accedir als seus estalvis per fer front a la crisi. Per la seva banda, l'Ara ens ensenya unes mans, les de la cancellera alemanya Angela Merkel. El diari posa de relleu la figura de la política, que fa uns dies va anunciar que no es presentaria a les eleccions del 2021, i la descriu com la líder "de la sortida de la crisi de la Covid-19 al continent".

EPA 2 agost

ARA 2 agost