Una vintena de persones s'han autoidentificat aquest dijous per treure llaços grocs de la via pública a la seu central dels Mossos d'Esquadra, a la comissaria de les Corts, en solidaritat amb els 14 identificats per la policia per retirar llaços grocs i símbols independentistes.

Els manifestants han recordat que en una ocasió en què entre les persones a qui se'ls van prendre les dades hi havia un guàrdia civil, la policia va decomissar material i va "amenaçar" amb multes els identificats i que, no obstant això, no ha actuat "mai" d'aquesta manera amb aquells que pengen uns símbols "partidistes". És per això que han manifestat davant dels Mossos que ells també han retirat material de la via pública. L'acció ha estat organitzada per l'Asociación por la Tolerancia.

Tot i l'aiguat que ha caigut, els participants han fet cua a la porta de la comissaria mostrant els llaços grocs que havien tret i entrant de dos en dos a donar les seves dades. El president de l'associació, Eduardo López-Dóriga, ha especificat que l'acte que han dut a terme és una "autoidentificació" i no una "autoinculpació" perquè no han comès cap delicte. "Ens estem identificant, no inculpant", ha insistit López-Dóriga, que ha dit que veu "improbable" que rebin sancions per retirar símbols, que no qualifiquen de llaços sinó de "plàstic contaminant".

Un dels participants, en Joan, ha dit a l'ACN que els Mossos van tractar com a "terroristes" les persones identificades i s'ha vantat d'haver "netejat" la ciutat de Barcelona "des de fa un any". "No tinc cap problema que m'identifiquin, però allà hi va haver abús de l'autoritat", ha assegurat. "No faig res il·legal; qui els posa, ho fa il·legalment", ha conclòs.

Entre els concentrats hi havia l'exdiputat al Parlament de Catalunya del Partit Popular Sergio Santamaria, que els assessora jurídicament.