Les autoritats de la Catalunya Nord, en ple tret de sortida de les eleccions municipals, han volgut deixar clar que França és diferent. El president a l'exili, Carles Puigdemont, i el president, Quim Torra, han estat rebuts aquest matí per l'alcalde de Perpinya, Jean-Marc Pujol, acompanyat dels membres del consistori i de la president del Consell del Departament de Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe, i el consell en ple, com ha volgut subratllar.

Tant al consistori com a la seu del Consell, les màximes autoritats de la ciutat i el departament han marcat distàncies amb la situació que es produeix a l'Estat espanyol, amb l'empresonament i exili dels líders independentistes. Tots dos han coincidit a advertit que "a la república francesa els drets i les llibertats estan garantits" i protegeixen els electes.

Amb els carrers plens de catalans amb estelades que han esperat els presidents a la porta de l'Ajuntament i els han seguit fins a la seu del Consell departamental, la premsa francesa ironitza ja que Puigdemont ha estat rebut com una estrella del rock.

Malherbe ha subratllat durant la recepció que, és perquè drets i llibertats són fonamentals a França que els membres del Consell en una decisió adoptada per unanimitat eren presents a la recepció a Puigdemont i Torra. 

Amb tot, ha defensat la necessitat del diàleg per trobar una sortida política a un conflicte que, ha volgut subratllar. és polític.

Seguirà ampliació