Perill de la mesa de diàleg i ofensiva definitiva dels independentistes, sobre aquests dos eixos es basa la premsa espanyola per descriure les conseqüències que tindrà la trobada del Consell per la República. Al diari El Mundo, el que més els ha sorprès és la "batalla definitiva" amb què Puigdemont s'ha referit per definir les intencions per fer front als impediments jurídics i polítics d'assolir la independència.

Una vegada més, descriu el president com "el fugit" que demostra la seva capacitat de mobilització en un acte que "col·loca entre les cordes a Esquerra i amenaça la treva amb el govern" espanyol. No obstant, cal recordar que en aquest acte a Perpinyà han estat presents o han participat els republicans com el líder Oriol Junqueras, la seva secretària general Marta Rovira o el regidor de l'ajuntament de Barcelona Ernest Maragall.

el mundo puigdemont

A La Razón defineixen l'alternativa de Puigdemont com"la via dura" i el culpa "d'amargar" el diàleg amb el seu discurs just després d'una setmana on s'ha vist la primera trobada a Moncloa entre els dos governs. Les accions de Puigdemont són, segons aquest diari, "amenaçadores", "dinamitadores dels ponts de diàleg" i "dures". I centra pràcticament tot el seu article amb el que, segons ells, era un "clima d'hostilitat" quan s'ha escoltat el discurs de Junqueras.

razon puigdemont

El terme "lluita definitiva" també ha sobtat a El País on donen per fet que Puigdemont "obvia la taula de diàleg". Descriu la trobada com un xoc de posicions entre el que s'ha escoltat per part dels "tres eurodiputats" i el missatge de Junqueras i ha ressaltat el paper combatiu de Clara Ponsatí a qui li ha dedicat bona part de l'article.

pais puigdemont

Des de l'ABC orienten aquesta trobada del Consell per la República com "l'encesa" cap a les eleccions i l'emmarca en un clima de campanya total que ha estat "el placebo" del president. També asseguren que els independentistes es pensen que Perpinyà "ha de rebre la consideració de la Catalunya Nord" com si fos una invenció d'ells i no tingués res a veure amb la història. Més enllà d'atacar el Consell per la República, també justifiquen l'èxit de la seva acollida perquè Perpinyà és "una localitat francesa deprimida econòmicament" i destaca que el català no té res a fer allà "malgrat els esforços des de Barcelona" perquè no es perdi la seva identitat.

abc puigdemont

Sobre la ruptura amb el diàleg, també es basa El Confidencial en la seva crònica. Descriu un Puigdemont que s'ha presentat davant els seus seguidors "vestit de president" i destaquen que no s'ha tret "l'americana i la corbata". Petits detalls que volen remarcar la sorpresa d'aquesta posada en escena i on acaben comparant el president amb el mateix Winston Churchill. L'altre ítem de l'article és que Esquerra ha quedat totalment "menyspreada" durant l'escenificació del Consell.

confidencial puigdemont

El digital El Español també ha tirat de comparatives per descriure la trobada a Perpinyà. Considera que Puigdemont s'ha presentat com si fos "Tarradellas l'any 1977 al balcó del Palau de la Generalitat tornant de l'exili" i es posa les mans al cap amb "l'amenaça de la ruptura de diàleg" que planteja contra el govern espanyol. Tan sols amb les primeres línies de l'article, es repeteix fins a tres vegades l'adjectiu "fugit" per referir-se a Puigdemont.

español puigdemont

I per acabar parlen de "Desafiament a Pedro Sánchez", aquesta és la definició d'Ok diario a la que no obvien que ha estat "la gran cita de l'independentisme". Aquest diari considera que Puigdemont s'ha marcat un "autohomenatge" i ha donat el tret de sortida a la seva carrera electoral cap a uns "comicis encara no convocats".

ok diario puigdemont