L'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha respost a l'ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera, que la carta que li va enviar en què li recriminava la rebuda institucional al president de la Generalitat Quim Torra és una "ingerència" que està totalment fora de lloc i que és "inadmissible".

A la missiva, a què ha tingut accés l'ACN, el batlle es mostra sorprès tant pel fons com per la forma en què el diplomàtic s'ha dirigit a ell per l'acte amb el president de la Generalitat. Jean-Marc Pujol li diu que no té necessitat de justificar-se com a alcalde d'una gran ciutat dels actes i accions que fa. En aquest sentit, li demana si l'ambaixador entendria que ell li demanés comptes de les accions que fa l'ambaixada espanyola.

Inconstitucional

Carderera li va enviar una carta en què li retreia que fes una rebuda institucional a Quim Torra i li entregués la medalla d'Honor de la Vila. A l'escrit, a més, qualificava el president de la Generalitat d'"inconstitucional".

Així ho va assegurar el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, a través d'un tuit que va suscitar nombroses reaccions a les xarxes socials. Entre aquestes reaccions hi havia la de Torra mateix, però també de Marta Pascal o el senador de Bildu Jon Iñarritu, que van criticar l'actuació i van anunciar que demanarien explicacions.