L'ambaixador d'Espanya a França, ​Fernando Carderera Soler, ha fet arribar una carta a l'alclade de Perpinyà, Jean Marc Pujol, en la qual li retreu el tractament que va rebre el president de la Generalitat Quim Torra durant la seva visita a la ciutat el 31 d'agost. L'ambaixador critica l'alcalde per haver fet una rebuda institucional al president, a qui qualifica d'"anticonstitucional". També li retreu que li lliuressin la Medalla d'Honor de la Vila.

L'ambaixador espanyol ha enviat la mateixa carta als presidents de la República francesa, de l'Assemblea Nacional i del Senat.

 

El president de la Generalitat ha ironitzat sobre la carta assegurant que els ambaixadors espanyols "sempre vetllant per nosaltres". Torra ha agraït a l'alcalde de Perpinyà la seva acollida.

El director de la casa de la Generalitat a Perpinyà. Josep Puigvert, ha criticat l'ambaixador. "Es pensen que  Europa és el seu cortijo", ha afirmat.

De la seva banda la senadora del PDeCAT, Marta Pascal, ha anunciat que demanaran la compareixeça de l'ambaixador perquè doni explicacions sobre aquest retrets.