El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reuniran aquest dimecres a Barcelona abans de la trobada de la taula de diàleg, així ho ha anunciat Sánchez a una entrevista a TVE i ho ha confirmat l'executiu català.

Aquesta reunió prèvia haurà de servir, segons una nota del Govern, per "situar els objectius i la metodologia de la taula per la resolució del conflicte polític, que es reunirà tot seguit".

Des de la plaça Sant Jaume s'ha fet aquest comunicat després que Sánchez expliqués a l'entrevista a TVE que celebraria aquesta trobada amb Aragonès i després es reuniria amb les dues delegacions.

Segona trobada

Aquest serà el segon cop que es reuneixen els presidents Sànchez i Aragonès després que ho van fer a la Moncloa el passat 29 de juny.

Amb la intervenció pública del president espanyol s'ha desvelat la incògnita sobre la presència de Sánchez a Barcelona que durant els darrers dies havia llastat la concreció de la taula de diàleg.

Delegació catalana, demà

Els noms de la delegació catalana s'aprovaran demà a la reunió de Govern, atès que Junts s'ha negat a fer pública la seva proposta fins saber si Sánchez participaria a la trobada. De fet, aquest matí Junts ha demanat a Aragonès que no participés a la taula si no hi era Sánchez.

Per part d'ERC ha transcendit que hi participaran el president, Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d'Indústria, Roger Torrent.

Delegació espanyola

Pel que fa els representants del Govern espanyol seran la vicepresidenta Yolanda Díaz, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, a més dels ministres de Cultura, Miquel Iceta, de Transports, Raquel Sánchez, i el d'Universitats, Manuel Castells.

L'entrevista amb Sánchez a TVE ha servit també per saber que la reunió es farà dimecres, tot i que Aragonès havia apuntat la passada setmana que seria dijous o divendres. El president espanyol ha subratllat com ho han fet els seus ministres al llarg dels darrers dies que no es podrà abordar durant la reunió la possibilitat de celebrar un referèndum d'autodeterminació perquè està fora de la Constitució.

 

A la imatge principal, els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez durant la reunió que van celebrar el passat mes de juny a la Moncloa / ACN