La corresponsal del diari Le Monde a Espanya, Sandrine Morel, revela en un llibre sobre el procés que des del PDeCAT li van oferir de posar publicitat al seu mitjà a canvi que parlés bé de l'independentisme català. Sota el títol A l'huracà del procés, el llibre també relata que Puigdemont li va assegurar el 2016 que estava convençut que podia fer caure Rajoy.

En aquesta publicació, la periodista explica la conversa que va tenir al bar d'un hotel de Barcelona amb un director de comunicació del PDeCAT el juny de 2017. "Parlem en un to informal sobre el referèndum de l'1 d'octubre vinent. Li exposo els meus dubtes sobre la seva legitimitat, sobre les garanties que poden oferir-se en el cas d'una consulta organitzada unilateralment, sobre les conseqüències que comportarà desafiar Madrid," explica.

"Ell se sent molest davant del meu escepticisme. Considera que soc massa crítica amb l'independentisme. I em deixa anar una frase que em deixa glaçada: si comprem dues pàgines de publicitat a Le Monde, escriuràs el que els teus caps et diguin... Quan veu la meva indignació, em respon avergonyit: 'Bé, així funcionen les coses aquí'", relata la periodista.

A més, Morel inclou en el llibre diversos off the record amb els protagonistes del procés. N'explica un amb Carles Puigdemont després d'una entrevista. "Estem convençuts que podem fer caure Rajoy", li va assegurar el president, que va argumentar que per ell allò era "un duel" i estava "decidit a vèncer".

El PDeCAT ha negat que oferís publicitat a ningú, a través d'un tuit que ha fet el seu coordinador, David Bonvehi.