L'exdirigent del PSOE José Antoni Pérez Tapias ha argumentat avui la decisió d'estripar el carnet del partit, dient que no el veu "prou decidit" com per anar a un reconeixement de la plurinacionalitat de l'Estat, a través d'un nou pacte constitucional. Segons Pérez Tapias, aquest pacte no es pot quedar en un reconeixement de singularitats culturals, sinó que és necessari "un reconeixement polític exprés de les nacionalitats".

L'exdirigent d'Izquierda Socialista apunta que això només és possible a partir d'una aliança de l'esquerra espanyola, però reconeix que el PSOE no hi vol participar. "El PSOE ha dibuixat un projecte federal i ha assumit el concepte de plurinacionalitat, però ha de ser una aposta més clara i decidida. Si no, podem estar sempre perduts", ha advertit en declaracions a Catalunya Ràdio.

"El PSOE s'havia de situar en una esquerra que és plural, i buscar una alternativa a la dreta", ha subratllat. I ha afegit que ha abandonat el PSOE perquè el seu espai per mantenir les seves posicions "s'ha empetitit".