"S’han complert els objectius tant a dins com a fora". Pere Ferrer, director general de la Policia, ha valorat d'aquesta manera el dispositiu dels Mossos d'Esquadra pel Clàssic en declaracions a ElNacional.cat.

També ha valorat d'"èxit" el dispositiu Lluís Venteo, cap de tot l'operatiu.

Ferrer ha explicat que "ha anat tot molt bé" i que s'ha treballat durant dos mesos per dissenyar el dispositiu. "S’ha garantit l’entrada i sortida d’equips i equip arbitral i que es pogués jugar el partit. Fa dos mesos que hi treballem i s’ha pogut fer tot amb èxit", ha dit.

Tot i que encara no ha acabat el dispositiu i que fora el recinte de l'estadi continuen els enfrontaments i les càrregues policials, Pere Ferrer ha explicat: "Fora hi ha hagut dos conflictes. Un entre grups antagònics al principi del partit i els aldarulls de la segona part. En tenim imatges i són molt joves".

Fins ara hi ha hagut nou detinguts relacionats amb desordres públics per llançament d'objectes a la línia policial i atemptat contra els agents de l'autoritat. També, en el marc del dispositiu, s'ha arrestat una persona per robar un rellotge de luxe.

Per la seva banda, Lluís Venteo ha fet una valoració positiva del dispositiu dins l'estadi. "Només una interrupció d'un minut, per nosaltres és un èxit", ha dit referint-se al moment del llançament de pilotes al camp. Venteo ha destacat la "normalitat que hi ha hagut tot el dia" i ha explicat que s'ha intentat evitar que els espectadors del partit es veiessin afectats pels incidents de fora el recinte.

Per fer sortir els espectadors s'ha optat, primer, per obrir només els accessos nord, però la pressió en algunes portes, perquè alguns aficionats s'han dirigit per on surten habitualment, ha fet valorar als Mossos obrir totes les portes.