Quaranta-vuit hores abans del Clàssic, el director general de la Policia manté que el partit entre el Barça i el Madrid s'ha de jugar i que la responsabilitat del que pugui passar dins el camp és del Futbol Club Barcelona.

Pere Ferrer ha explicat avui de nou el dispositiu de seguretat que s'ha planificat amb motiu del partit d'aquest dimecres en mig de la convocatòria del Tsunami Democràtic, ho ha fet en el programa de TV3 Tot es mou. A preguntes d'Helena Garcia Melero, que li ha preguntat de qui és la responsabilitat si passa res dins de l'estadi, Pere Ferrer ha dit que "la responsabilitat és del Futbol Club Barcelona".

Més de 3.000 agents de seguretat, 1.000 dels quals són mossos, formen el dispositiu que començarà a desplegar-se ja al matí. Hi ha policia dins i fora del camp i està previst que, davant qualsevol incident, entrin mossos dels que hi ha fora. La setmana passada el mateix Ferrer va dir que tot i que no era "probable" la invasió del terreny de joc, sí que era "possible". Tsunami Democràtic ha advertit que l'acció es veurà televisada per tot el món, però hi ha un acord pel qual els realitzadors no punxen mai la imatge en el cas d'actes espontanis sobre el terreny de joc per no donar-los visibilitat. Per tant i en resum, ningú sap a hores d'ara per on sortirà Tsunami Democràtic i quina serà l'acció.

El que sí que se sap és que hi ha milers de persones convocades i diversos autocars que aniran cap a Barcelona des de diferents comarques fins als punts de concentració. I que alguns d'aquests autocars tornaran cap a casa a les 22 hores, un cop acabat el partit. Per tant, tampoc s'espera per part de les persones que vinguin de fora que vulguin allargar gaire més la convocatòria.

Sobre el poder de convocatòria també n'ha parlat Pere Ferrer. Ha dit que "és un fenomen que els experts hauran d'estudiar", que "l'anàlisi no serà lineal des del punt de vista policial" i que "haurà d'estudiar per què tenen capacitat de convocatòria". 

També ha dit que ni coneix les converses que hagi pogut tenir el Barça amb Tsunami ni li "pertoca" a ell "preguntar qui hi ha darrere l'organització".